ArkitekTUR – Frederikssund

By |Published On: 28. august 2019|Categories: Inspirationskilder|

Når vi er på ferie eller ture rundt i landet, er der næsten altid sikkerhed for at vi ser en eller anden form for arkitektur. Ikke nødvendigvis planlagt, men det er en indgroet fagskade altid at kigge på bygningerne.

Jeg vil med denne ‘serie’ af indlæg løbende dele noget af den arkitektur vi kommer forbi. Jeg har fokus på den “ukendte” arkitektur det vil derfor ikke være Operaen, Domkirken eller Gråsten Slot jeg deler med jer – men hverdags arkitekturen som også fortjener at blive delt – og set.


Biografen

I Frederikssund på Sjælland ligger en gammel biograf, som måtte give op til fordel for den nye gigant biograf (i hvert fald i forhold til denne) i shoppingcenteret på den anden side af gaden. Ærgerligt for den lille biograf, men heldigvis har bygningen fået en ny funktion som er tilpasset bygningens form og historie og derfor er den stadig bevaret, med tydelige tegn på hvad den tidligere har været.

Park Bio i Frederikssund – i dag teater.
Billedet er taget i en kæmpe tordenbyge så kvaliteten er desværre ikke den bedste.

Opførelsen

Biografen hed Park Bio, og blev opført i 1941 og har helt tidstypiske træk i sin arkitektur – det er primært facaden der er værd at lægge mærke til og det gamle neonskilt sætter virkelig prikken over i’et. Det er heldigvis stadig bevaret selvom bygningen har skiftet navn til Park Teateret.

Da biografen blev opført havde den 304 pladser. Arkitekterne bag var biograf-eksperterne Christensen og Engeltoft.

Hvorfor er den værd at bemærke

Ud over at bygningen har en særlig charme, så synes jeg bygningen r noget ekstra særligt, fordi den er bygget i en periode hvor der ikke just skød nye bygninger op i landet (måske bortset fra betonbunkers langs kysterne) og den derfor på en eller anden måde fremstår ret unik og især adskiller sig meget fra det øvrige i området.

 

Kilde: https://www.biografmuseet.dk/biografer/bio/f/frederikssund/park/index.htm 

Leave A Comment