Gulv

By |Published On: 26. januar 2019|Categories: Inde|

Vi har rigtig mange af de originale gulve tilbage i huset, hvilket vi er ret glade for. Gulvene er dog blevet afhøvlet på et tidspunkt og står nu som ubehandlede træplanker. Ganske nydeligt og meget i tråd med tiden. Vi drømmer dog om at gøre noget ved dem.

Trægulv

Der er to grunde til det – den ene er (selvfølgelig) huset historie og det faktum at det gulv aldrig har været påtænkt at stå ubehandlet – det vender vi tilbage til. Den anden grund er mere lavpraktisk. Et ubehandlet fyretrægulv er ikke særlig praktisk, og slet ikke i en børnefamilie med hund… Det suger alt til sig, og der ligger allerede en del æblejuice i årene på gulvet, efter bare 2 måneder med os i huset.

Insektangreben gulvplanke

Gulvet oprindeligt

Gulvet har, sandsynligvis, oprindeligt været ferniseret. Det giver en smuk mørk overflade, men det er måske ikke helt det vi går efter.

Vi kan ikke finde spor på at gulvet har været ferniseret, men vi kan finde helt tydelige tegn på at det har stået hvidmalet, der ligger rester af malingen i de gamle huller efter insekt angreb.

Helt tydelige spor efter at gulvet har været malet

Maling eller lak

Vi overvejer nu om vi skal give gulvet maling eller lak. Det er to forskellige udtryk og efterbehandling. Jeg har i mange år drømt om et malet gulv, men det harmonerer måske ikke så godt med vores drøm om farver på væggene, medmindre vi maler gulvet hvidt, sort eller gråt måske. Det lakerede gulv giver en noget anden overflade og lader gulvet fremstå som trægulv, og er nok mere i tråd med det oprindelige udtryk – men jeg er ikke så begejstret for tanken om en alt for blank overflade, så vi skal nok have forsket lidt mere i matlak og hvilke malingstyper (og -farver) der kan godt at bruge til gulvet.

Leave A Comment