Købmandsdisken

By |Published On: 8. januar 2019|Categories: Inde|

Noget af det aller første vi begge instinktivt faldt over da vi kiggede på de første billeder af huset var et ganske særligt møbel som stod i stuen. En stor købmandsdisk med bogreol, der definerede hele stuen. Vi vidste selvfølgelig godt at den jo principielt ikke var en del af huset og derfor ikke ville “følge med” i et salg – men vi kunne ikke lade være med at håbe lidt på at vi kunne få lov til at købe den med – den passede lige som bare til huset. Og sørme om vi ikke var så heldige at det var noget af det første sælgeren nævnte da vi snakkede med hende, hun kunne ikke se hvordan hun nogensinde skulle få den flyttet igen, eller få plads til den – den har trods alt en rimelig anseelig størrelse. Så vi købte den (og lidt andre møbler) med som løsører – og den har absolut samme placering.

Købmandsdisken

Vi ved ikke så meget om den, men vores umiddelbare bud er at bunden oprindeligt har været købmandsdisk, og at toppen er kommet til senere. Men vores viden om møbelhistorie er desværre ikke helt stor nok til at kunne sige det helt præcist. Jeg har planer om på et tidspunkt at lave en undersøgelse af malingslagende, som måske kan fortælle os lidt mere. Forstået på den måde, at hvis der er flere malingslag i bunden end toppen – så er den sandsynligvis ældre. En lille fin detalje er at nogle af skufferne indvendigt har tryk af forskellige logoer på, så noget kunne tyde på at der har været tale om en gang genbrugstræ til at bygge den af.

Edit: Efter at jeg udgav indlægget har jeg fået et godt bud på hvordan det hænger sammen med over- og underdel på købmandsdisken. Popcornshop kunne på instagram fortælle mig at de sandsynligvis er lige gamle, og har været “bagdisken” i en købmandsforretning. Grunden til at de nu er delt i to, er sandsynligvis, at den har været bygget op på stedet og ikke lavet til at blive flyttet – men at den så er blevet delt for at få den ud af butikken, da den ikke længere skulle være der. Jeg fik samtidig også at vide at skufferne ofte blev bygget af margarinekasser, så jeg skal lige have undersøgt “vores” logoer nærmere – når jeg altså lige finder de rigtige skuffer igen – der er jo lidt at vælge imellem.
Jeg synes det er så fedt at vi kan vidensdele og på den måde få større viden om vores historie og vores omgivelser!

Nu har vi indtaget møblet. Da vi så huset første gang var den fyldt med bøger – det har vi slet, slet ikke bøger nok til – men vi fylder ud imellem bøgerne med lidt nips og pynt – og en enkelt plante.

Vores planer for købmandsdisken er, at den skal blive stående hvor den står – der er ikke rigtig andre placeringer til den. Men den skal have en gang maling – der er for mange afslag rundt omkring på den. Men om den skal være hvid igen er vi lidt i overvejelser omkring. Det kommer nok lidt an på hvad vi bestemmer os for at male væggen i.

Leave A Comment