Vi er en lille familie på 3. Far Christian, Mor Eva og Villy.

Christian er SEO-konsulent ved et firma i Aarhus, Eva er arkitekt med speciale i den danske kulturarv og arbejder som byggesagsbehandler, Villy går i dagpleje.

Vi kommer oprindeligt fra Frederikshavn/Sæby i Nordjylland, men tog en afstikker til Aarhus for at læse i en 5 år. Siden flyttede vi tilbage til Nordjylland i nogle år. I 2017 besluttede vi os for at slå os til ro i Langå i Østjylland. Primært på grund af jobs. Her har vi boet til leje mens vi ledte efter vores nye hus, som vi nu har fundet. Efter at have flyttet en del rundt, er det rart at vide at nu er det her vi skal være.

Vi er en helt almindelig mellem-indkomst familie, som har en travl hverdag hvor praktikken skal gå op. Med to fuldtidsjob og et barn der skal hentes og bringes, er der ikke meget tid i overskud og hverdagene. Vi prioriterer derfor vores ferier og tid som familie sammen højt. Det betyder også at vi for det første har valgt at købe et hus der ikke er et håndværker tilbud, men også at de ting der skal laves, skal laves løbende – når tiden og pengene er til det. Vi vil ikke stå i en situation hvor vi ikke kan tage en weekend under dynerne med film og popcorn, fordi et byggeprojektet står og lurer i baggrunden. Eller hvor vi er nødt til at droppe vores sommerferie fordi ombygningen tog om sig.  Der skal være tid og plads til det hele.

Vores ferier går, som billedet indikerer meget med naturoplevelser, ud i bjergene og gå – se nogle storslåede landskaber. Villy startede allerede bjergkarrieren inden han blev født, og han fulgte den op inden han blev et år med ture rundt i de norske fjelde. På vores ferier fylder kulturen og arkitekturen også meget, den lokale byggeskik bliver studeret og beundret – og den lokale mad bliver prøvesmagt.

Men vi har jo altså valgt at købe et 110 år gammelt, bevaringsværdigt hus og det giver nogle arbejdsopgaver og kræver noget tid. Du vil derfor her på siden kunne følge med i, hvad vi laver, hvordan vi laver det, hvilke ting vi undersøger og ikke mindst hvad vi drømmer om at få lavet. Men du vil ikke kunne følge med i en omfattende ombygning hvor der sker nye ting fra uge til uge. Til gengæld, vil alt blive lavet med afsæt i grundige undersøgelser, restaurerings-faglig og historisk viden – og ikke mindst på et niveau hvor de fleste kan være med.

Vi har valgt at flytte ind i huset som det er. Vi vil så stille og roligt begynde at indrette og istandsætte rummene løbende. For os er det vigtigt at føle huset inden vi laver ændringer. Vi samler ideer og viden løbende og stille og roligt – rum for rum, kommer vi igennem huset. Mon ikke at vi, når vi er nået til enden, kan vi starte forfra fordi der så er gået så mange år.
Vores indretning er en skøn blanding af nyt og gammelt, vi er ikke for fine til et skab fra ikea, men elsker når vi kan finde gedigent håndværk og smukke møbler i genbrugs- og retrobutikker. Vi føler ikke slavisk tidens tendenser, men samler sammen af det vi godt kan lide. Vi har derfor ikke et “insta-hjem” men vores hjem.