Vand ned igennem loftet

By |Published On: 12. januar 2020|Categories: Inde|

En dag kom vi hjem til det der syn man bare ikke har lyst til at komme hjem til. Der dryppede vand ned igennem loftet i stuen – altså fra etagedækket så tankerne var mange om 1. Hvor det var kommet ind og 2. Hvor stor skaden mon var, hvor meget af etagedækket havde det bredt sig ud over.

Vi var en lille smule modløse, men der var jo ikke så meget andet at gøre end at få fat i forsikring og få lavet aftaler med håndværkere om at komme og få kigget på det. Heldigvis kom vi frem til at det var regnvand og trods alt ikke et vandrør, især på baggrund af at det stoppede igen.

Håndværkerne kom ugen efter og kiggede på skaderne, forsikringens og en lokal til de ting vi selv skulle udbedre (utæt tag) men der var ingen utætheder i taget, begge to kom frem til at det mest sandsynlige var inddækningen omkring den lille kvist som ikke sluttede helt tæt. Det var også vores eget bud – så det er den forklaring vi går med.

Åbningen ved inddækningen

Vi har selv prøvet at lukke utætheder og håber på at det kan holde sig ved det.

En lille fugning og så håber vi det holder. 

Utætheden er selvfølgelig ret vigtig at få fundet og udbedret, men vores bekymring var nu størst omkring de indvendige skader. Der var ikke sket synlige skader, andet end den lille revne i loftet vandet dryppede fra. Det ramte 10 cm fra sofaen og ned på gulvet det er et ubehandlet trægulv som bare tørret stilleog roligt op uden andre skader.

Men hvad der var af ikke synlige skader var vi noget mere bekymrede over, fugt og skimmel er ikke jordens bedste ting at have i sit hus og samtidig stod vi og kiggede på vores originale stukloft og var både bekymrede over at bevare det og samtidig over hvor lang tid der kunne gå før der var rettet op på skaderne – hvor lang tid vi mon skulle gå i byggerod.

Heldigvis viste det sig endnu engang at et gammelt hus simpelthen er bygget til at skulle kunne klare sådan nogle ting. Etagedækket i huse af denne alder er nemlig bygget op med et lag af en lerholdig blanding, som optager størstedelen af vandet og lige så stille tørrer op igen. Der er kun en meget lille mængde træ som kunne optage fugten og tømmerens erfaring var at det stort set ikke blev ramt fordi lerlaget suger så meget og resten jo kom ud.

Vi har selvfølgelig efterfølgende holdt opsyn med så meget vi kan, men her 1,5 måned efter er der fortsat ingen skjolder eller lugtgener hverken ovenpå eller nedenunder vi håber på det bedste.

Det er heller ikke kommet mere vand ind, så det ser ud til at reperationen har virket, eller også er det rent held – hvem ved, så længe der ikke kommer vand ind er jeg fint tilfreds.

 

Leave A Comment